Fishing Lake Runn

  

ABOUT US

header picture

Stugorna ligger idylliskt på en ö i sjön Runn. Runn är en av Sveriges bästa gös-, gädd- och abborrsjöar. Sjön är 65.5k m2 stor med ett maxdjup på 27 m och innehåller 80 öar. Stugorna ligger precis vid vattnet och du är i princip vid bryggan när du går ut genom dörren. Vi tillhandahåller välutrustade båtar med olika alternativ för din fiskeupplevelse.

Languages

Med oss kan du kommunicera på engelska och svenska.

Season

Våra stugor är som regel öppna från slutet av april till mitten av oktober. Sen vår och tidig höst är bästa säsong för riktiga fiskeentusiaster som vill maximera sina fångstmöjligheter på gädda. Sommaren är perfekt för härligt familjefiske på abborre, gädda och gös.

Other activities

Våra stugor ligger 10 km från Falun med sina knappt 60 000 invånare. En stad som till stora delar är klassat som världsarv med många kulturskatter och som erbjuder flera bra resturanger. Om ni vill göra andra aktiviteter än att fiska på Runn någon dag är den idealisk för att paddla på och besöka några av sjöns många obebygda öar. Kanot finns att hyra.

Additional information


FISHING

Fishing

De främsta arterna att fiska på i Runn är gädda, gös och abborre. Under senare år har Runn blivit en mycket bra sjö för gösfiske men mest känd är den för sina stora gäddor. Det är inte helt ovanligt att gäddor på över 120 cm tas i sjön. 

Service

Enklare motorbåt (Ryds 460) ingår i grundpaketet. Mer avancerade motorbåtar kan ordnas 1.Tracker V16 med 40 hk:s motor, elmotor med gps, ekolod, kastdäck mm. 2. Stor aluminiumbåt med 60 hp motor och  djupriggar.

Fishing equipment

Fisket bedrivs bäst från någon av våra båtar. Här har ni tillgång till ekolod för att se djupkanter och var fisken står, men det går även att fiska från någon av de många obebyggda öarna om man vill sträcka på benen en stund.

Fishing regulations

Gäddor över 80 cm skall sättas tillbaka i vattnet så skonsamt som möjligt. Max 2 Gösar mellan 50-70cm får tas upp per fisketillfälle/dygn, Gös under 50cm samt över 70cm ska sättas tillbaka i vattnet så skonsamt som möjligt.

ACCOMMODATION

Accommodation

/// Fyll på

FIND US

Location & transfer

Stugorna ligger på en ö i sjön Runn som ligger 10 km från Falun. Till Falun kan man ta sig med t.ex. tåg från Arlanda flygplats. Tåget tar 2h 20 min. Vi kan ordna transport från Falun till stugan.

GPS (WGS 84)

Lat: 60.560738, Long: 15.771561

Booking: travel agent

line

Contact information

Company: Fishing Lake Runn
Address: Stabergsviken
Zip/City: Falun
Phone: +46 (0)23-32525
Phone: +46 (0)70-518 32 29
Website: http://cottagelakerunn.com/
Email: hbergstrom53@gmail.com

 
© swedenfishing.com 2022